dimecres, 11 de maig del 2011

Mercat Ecològic !

Dimarts passat els alumnes de segon d'ESO, van participar a la trobada dels Horts Ecològics Escolars i van anar a vendre els seus productes al mercat de la plaça del Lleó.


Al nostre institut tenim un hort ecològic, on hi plantem verdures i plantes medicinals de diversos tipus. Els alumnes de 2n, per grups i fent rotació, anem un cop a la setmana a l’hort per sembrar les llavors o plantar els plançons. Periòdicament hem de regar i també arrencar les males herbes per tal que puguin créixer les plantes que ens interessen. Vàrem adobar les hortalisses amb compost natural per tal que creixin més fortes i més sanes.
Com que es tracta d’un hort ecològic no es poden utilitzar productes químics encara que hi hagi insectes que malmetin les plantes o bé cargols que es mengin les fulles. En aquest cas es ruixarien les plantes malaltes amb suc d’ortiga. Sortosament en el nostre hort no va caldre fer aquest tractament.
Al llarg de l’any anem cultivant diferents tipus de plantes, cada mes es planta o se sembra un tipus de verdures segons l’època. Així per exemple al novembre els companys de 2n A van sembrar faves i pèsols i aquesta setmana nosaltres, els alumnes de 2n B els hem collit per anar al mercat.

Un dia vàrem agafar tamisos i vàrem separar el gra de la palla de diversos cereals i així vam aprendre una manera artesanal de fer farina.
Dimarts tres d’abril, alguns alumnes de les escoles que estan dintre del projecte “Hort i Cultura” vàrem anar a la Plaça del Lleó, al mercat, i allà vam muntar les parades per tal de vendre els productes vegetals ecològics que havíem collit el dia abans. L’IES Sobrequés tenia una petita taula amb:
· Cebes tendres i manats d’alls tendres
· Faves i pèsols
També portaven uns rams molt macos, que vàrem preparar amb la Montse Bofill, d’espígol i sàlvia que són plantes medicinals i que feien molt bona olor.
Ens va agradar molt anar al mercat i va ser una experiència molt positiva ja que vam veure altres nois motivats, com nosaltres, per mostrar el resultat del seu treball durant molts de dies als respectius horts.
S’ha de dir que ho vam vendre tot molt de pressa i que algunes persones, com l’alcaldessa de Girona ens van fer preguntes i ens van donar consells.
Ernest Bombi, Oriol Garriga i Joan de Trastàmara
alumnes de 2n B ESO

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada