dilluns, 17 de novembre de 2014

22 DE NOVEMBRE:DIA TEMÀTIC DEL MALBARATAMENT ALIMENTARI


Per reflexionar... El menjar que llencem i acaba a les escombraries suposa una despesa innecessària d’energia i recursos i, a més, té associades una sèrie de conseqüències ètiques,
econòmiques i ambientals. Quantes vides (animals o vegetals) acabaran llençades al contenidor sense
cap finalitat?

I tu, què pots fer? Hi ha molts gestos senzills per reduir el malbaratament alimentari:animar la teva família a comprar i cuinar les quantitats adequades segons els comensals, dosificar els aliments
(sobretot els d’origen animal) que consumim, prestar atenció a les dates de caducitat, respectar la cadena de fred,netejar la nevera regularment, aprofitar les restes d’altres àpats, fer compost o elaborar conserves, etc.

Per reflexionar... Segons Tristam Stuart, autor del llibre Despilfarro, “al món es desaprofita més menjar del que podrien consumir totes les persones que passen fam”. L’autor va calcular que si hagués estat capaç de recollir tot el menjar malgastat a la Gran Bretanya en un sol dia, hauria tingut prou aliments per oferir un àpat a 60 milions de persones. Llegiu-ne més a: http://bit.ly/NW9NyL.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada